Mees arvuti taga

Te töötate oma raha teenimise nimel kõvasti, seetõttu on oluline seda turvaliselt hoida. Üks nutikas meetod oma raha turvalisuse tagamiseks on krediit- ja pangakaartidega õige hoidmine. Lugege meie blogist lähemalt 6 lihtsa viisi kohta, kuidas krediitkaartide pettusi ära hoida:

1. Hoidke oma krediitkaardil silma peal

Õnneks on enamik jaemüüjatest ja teenusepakkujatest turvalised kohad teie kaardi kasutamiseks. Siiski on üle maailma erinevaid halbu valikuid, mida teha ning nende kohta lihtsalt peab teadma. Teenuste eest tasumisel hoidke alati oma krediitkaardil silma peal. Kui teie kaart viiakse kuhugi teise ruumi või peidetakse näiteks laua alla, annab see ebaausatele inimestele võimaluse teie krediitkaardi andmed ja kaardi tagaküljel olev turvakood kopeerida.

Ärge kunagi kirjutage tühjale kviitungile alla. Kohtadesse, kuhu saab jootraha summa kirjutada, võite joone peale tõmmata, näidates sellega, et te ei soovi lisatasusid lisada.

2. Pange tähele pangaautomaadi küljes olevaid kahtlaseid seadeldisi

Kaarditeabe kopeerimiseks saab sularahaautomaatidesse või makseautomaatidesse paigaldada erinevaid seadeldisi, mille eesmärk on teie kaardi andmete kopeerimine. Vaadelge hoolikalt, kas klaviatuur või kaardipesa näevad välja tavapäraset. Juhul, kui märkate mingeid veidraid lõhesid, vahesid, juhtmeid või muud taolist, siis pole soovitatud oma kaarti ega PIN-koodi sellesse makseterminali sisestada. Alati proovi käega varjata, kui sisestada PIN-koodi. 

Keerukamad seadeldised on paigaldatud kaardilugejate sisse ning neid võib olla väga keeruline ise avastada. Enda kaitsmiseks väldi pangaautomaate, mis asuvad kõrvalistes kohtades. 

3. Kaaluge erinevaid maksevõimalusi

Kui saate uue krediitkaardi, kirjutage kohe selle tagaküljele oma allkirja näidis. Nii ei jää kaardi tagaküljele tühja kohta, kuhu saaks pettur selle kirjutada, kui peaksid kaardi kaotama või see varastatake. Samuti kaaluge krediit- või pangakaartide koju jätmist, kui neid pole vaja.

Vali makseviisid, mis ei vaja kaardi kaasas kandmist - näiteks Apple Pay või Android Pay. Neid on raskem petturitel teie kahjuks tööle panna. 

4. Jälgige oma pangakonto väljavõtet

Hoidke silmad lahti kahtlastel tehingutel, mida võite oma pangakonto väljavõtetest leida. Juhul, kui avastate midagi, mida seal kindlasti olla ei tohiks, siis võtke koheselt ühendust oma panga klienditeenindusega. Nemad oskavad juba suunata teid õigete inimeste poole, kes suudavad tuvastada maksete teostamise asukohti ja muud olulist infot.  Lisage need numbrid oma kiirvalimise alla, et järgmisel korral saaksite kiiresti reageerida. See aitab ära hoida suuremaid kahjusid. Väga paljudel juhtudel saavad inimesed siiski krediitkaardi pettustega kaotatud raha tagasi. Seega pea meeles, et oluline on oma konto väljavõtteid regulaarselt kontrollida. 

5. Hoiduge andmepüügipettustest

Petturid teevad kõik endast oleneva, et teie kaardiandmeid enda kätte saada. Mis oleks parem kui teeselda, et nad esindavad usaldusväärset allikat ja küsida infot teie kohta? Kui te ei oodanud, et nimetatud ettevõte võtab teiega ühendust, olge ettevaatlik igasugu andmete edastamisel ja sisestamisel. 

Näiteks kui saate telefonikõne, kus küsitakse isiklikku teavet. Küsige inimeselt tema nime, osakonda ja telefoninumbrit. See on üks samm autentsuse kontrollimiseks. Kui nad ei soovi seda teavet anda või kui te ei saa neile tagasi helistada, on tõenäoliselt tegemist pettusega.

Igal juhul peaks alati lehvima punane lipp, kui telefoni, e-maili või sõnumi teel küsitakse sinu krediitkaardi andmeid juhul, kui sa ise pole mingit suhtlust algatanud. Pangad ei helista ega küsi teie krediitkaardi numbrit ega CSV-koodi kunagi. 

6. Kasutage tervet mõistust veebist ostmisel

Esimene reegel on lihtne: ostke ainult usaldusväärsetelt veebisaitidelt ja jaemüüjatelt. See tähendab, et teie krediitkaarditeave on tõenäoliselt turvaliselt hoitud. Lisaks ärge kunagi sooritage oste veebilehelt, mis pole turvaline. Seda, kas veebileht on turvaline või mitte, näete URL-i alguses oleva https: // alguses (mitte ainult http) ja brauseri ribal kuvatava luku abil. 

Teine reegel on hoida arvuti turvalisena viirusetõrje- ja pahavara tarkvara abil. Mida rohkem pahatahtlik inimene teie kohta teada saab, seda suuremat kahju nad saavad teha. Mõelge hoolikalt järele, enne kui avaldate veebil mistahes isikuandmeid ning kaaluge hoolikalt iga lingi avamisel. Juhul, kui link tundub kahtlane, siis on mõistlikum küsida lingi saajalt lisaküsimusi lingi kohta või seda üldse mitte avada. 

No